Ja siihen päättyikin minun ruotsinkielen osaaminen. (Tai no, osaan haistatella ja tilata olutta. Tässä järjestyksessä nimenomaan...) Eilen tultiin yöllä kotiin, ja reissu oli oikein onnistunut. Tukholma on ihana kaupunki, voisin muuttaa sinne jos tuo toinen kotimainen vaan taittuisi paremmin.. Koska Joose ei ole ennen Tukholmassa juurikaan pyörinyt, niin pidin asiantuntevan turistikierroksen. Käytiin Vanhassa kaupungissa, Skansensilla, Vasa museossa, sekä Grönä Lundissa.. Koin kauhun hetkiä Fritt Fallissa, 80 metrisessä vapaapudotuksessa..Skansenilla ei onneksi ollut ihan niin pelottavaa, krokotiilitkin oli pleksin takana..

                         1849872.jpg

Sää oli hyvä, ja shoppailuunkin riitti aikaa. Reissua ei onnistunut pilaamaan edes Joosen äiti, joka soitteli kaksi kertaa päivässä. Kuten aina, kun olemme lomalla jossain.. Suunnittelin heittäväni puhelimen ruotsin laivalla mereen, mutta epäonnistuin. Hmph. Muistin taas miten vihaankaan laivalla matkustamista. En tajua suomalaisten sekoamista tax freessa, ja laivalla noin yleensäkään. Vielä vähemmän tajuan, että miksi lähteä risteilylle ryyppäämään. Mutta ehkä sekin villitys iskee minuun kunhan tästä vanhenen.

Tänään aloitin taas kerran terveellisemmät elämäntavat, ja lopetin tupakanpolton. Sekä kävin lenkillä. Ostin kaupasta terveellistä ruokaa. Pyörin jumppapallolla. Saa nähdä taas miten pitkälle innostusta taas riittää.. Ehkä jopa tämän viimeisen lomaviikon ajan. Koulu alkaa ensi viikon maanantaina, ja sitä myöten taas opiskelijakekkerit. Ensi viikolle suunniteltiin Joosen kanssa päivän trippiä Tampereelle. Käväistäisiin Särkänniemessä, ja nähtäisiin paria kaveria. Sekä pistäisin loputkin rahat palamaan.... Mikä ei olisi kovinkaan viisasta, koska saatan joutua maksamaan yhden kuukauden tuet takaisin. Ryssin viiden opintopisteen kurssin. Totaalisesti. Tyhmyyttäni ja itsepäisyyttäni. Kevyesti on ottanut pattiin,mutta minkäs teet. Terkkuja vaan kyseiselle opettajalle jos sattuu tätä lukemaan.

Loppukevennyksenä kuva asiantuntevasta turistista pallo hukassa luonnontieteellisen museon edessä.

             1849866.jpg