Kaikkihan tietää mistä puhutaan. On aika pelottavaa, että kun yksi ihminen voi pahoin, niin se vie mukanaan monta muutakin ihmistä. Ei tuollaista pysty edes ymmärtämään. Omalle kohdalle kosahti enemmän kuin Jokelan surmat, tämä tapahtui ammattikorkeassa, ja naivisti olen olettanut, että eihän aikuiset ihmiset nyt käy toisiaan koulussa räiskimään. Koko ajatus ei koskaan ole käynyt edes mielessä. Ehkä nyt pitäisi harkita luotiliivien ostamista koulutarvikkeeksi?

Noh, ehkä kannattaisi vaan koulussa alkaa katsella kavereitten perään, ja kysyä että mitä ihan oikeasti kuuluu niillekin, jotka ovat hiukan eristyneitä ja hiljaisia. Jos joidenkin asioiden kanssa jää yksin, eikä ole ketään kelle puhua, niin kyllähän siinä voi eksyä netin syövereihin, ja etsiä sieltä itselleen virikkeitä ja ystäviä. Ja siinä voi sitten käydä näin.

En tiedä mitä aselaista ajattelisin, en ole asiaan perehtynyt, mutta kyllähän ihmisiltä saa hengen pois vaikka haarukalla jos tahtoa vaan riittää. Jollain lääkärin pällitestillä ei varmaan voi ihan kaikkia mielenterveysongelmia havaita. Huoh. Kamalaa ja vaikeaa.

Omat ongelmat eivät tunnukaan taas niin isoilta.